Workshop 'Het opsporen van specifieke risico's bij werknemers die rechtstreeks in contact komen met voeding'

afbeelding kan niet weergegeven worden
Organisateur: 
Mediwet
Activité: 
Vorming
Date: 
Mardi 17/11/2020 - 10:00 à 12:00
Prix: 
75 €
Lieu: 
Mediwet Antwerpen
Adriaan Brouwerstraat 24
Antwerpen 2000
België
BE
Accessibilité: 
Iedereen
Groupe cible: 
Preventieadviseur hygiënist, Preventieadviseur veiligheid, Werkgever of lid van de hiërarchische lijn, Human Resources, Andere
Thèmes: 
Oira Horeca
Lien externe: 
Schrijf u nu in!

Omschrijving

Deze workshop richt zich tot alle ondernemingen die werknemers tewerkstellen die rechtstreeks in contact komen met voeding.

Voor deze werknemers moet de werkgever minstens om de 5 jaar een risicoanalyse uitvoeren (op het niveau van elke groep van werkposten of functies en op het niveau van het individu) om de risico's inzake welzijn te evalueren die voortvloeien uit het contact met voedingswaren en waarbij ook rekening wordt gehouden met de aspecten inzake voedselhygiëne. Dit ter vervanging van het voorheen verplichte medisch gezondheidstoezicht. Ook dient de werkgever verplichte opleidingen inzake deze risico’s te voorzien.

Inhoud

De nadruk ligt hierbij op de risico’s van contact met voeding voor de werknemers zelf, bijvoorbeeld contact met allergenen, niet op de voedselveiligheid en HACCP.

Tijdens deze workshop maakt u als werkgever of intern preventieadviseur kennis met een checklist om zelf een risicoanalyse uit te voeren. Tevens bespreken we, op maat van uw onderneming, wat de inhoud van een zinvolle opleiding voor uw medewerkers kan zijn en hoe Mediwet u bij de verdere uitvoering hiervan kan ondersteunen.