LiveStreaming cursus - Risicoanalyse en -evaluatie methodes: een overzicht - 13 mei

Organisateur: 
Prevent
Activité: 
Bijscholing
Date: 
Mercredi 13/05/2020 - 09:00 à 12:00
Prix: 
190 (excl btw) €
Accessibilité: 
Iedereen
Thèmes: 
Risicoanalyse en -evaluatie methodes: een overzicht
Met de coronadreiging werken 3 op 4 werknemers van thuis uit. Dit lukt op een aardige manier, dank zij de communicatietechnologie die ons met elkaar verbindt. We kunnen nog steeds overleggen en vergaderen, maar ook opleiden en trainen. Dit moment is juist heel erg geschikt om competenties en vaardigheden te versterken. Prevent biedt een reeks live streaming cursussen aan die hierop inspelen.

Context

De meeste preventieadviseurs, veiligheidskundigen en veiligheidscoördinatoren zijn vertrouwd met taak- en werkpost- risicoanalyses, met de evaluatiemethode van Kinney, … Daarnaast bestaan er talrijke andere methodes die voor specifieke toepassingen worden gebruikt, bv. in het kader van machineveiligheid, van procesindustrie, … 

Veelal zijn dergelijke methodes het werk van experten. Voor preventieadviseurs, … is het wel nuttig om weten welke methode waarvoor geschikt is, en de principes ervan kennen.  

 

Doelgroep en voorkennis

  • Doelgroep: preventieadviseurs niveau 1 & 2, veiligheidskundigen HKV / MKV, veiligheidscoördinatoren ontwerp, project managers, operationele verantwoordelijken, …
  • Voorkennis: een algemene kennis van risicoanalyse en -evaluatie is nodig: deze cursus is immers geen inleiding tot de principes van een risicoanalyse.

 

Doelstelling, te verwerven kennis en vaardigheden

  • Een overzicht hebben van een zevental relevante risicoanalyse en -evaluatie methodes.
  • Weet hebben waarvoor elke methode geschikt is.
  • De basisprincipes van elke methode ontdekken, zodat je kan oordelen of een aan een expert uitbestede risicoanalyse volgens de regels is uitgevoerd.
  • Deze cursus stelt je niet in staat om de toegelichte methodes zelf toe te passen (tenzij mits grondige zelfstudie); daartoe is een aanvullende vorming van 1 tot 3 dagen per methode nodig.

 

Attest bijscholing

De deelnemers krijgen een attest van gevolgde bijscholing.

 

Docent

Guy Debleeckere, Preventieadviseur Niveau 1

Docent Prevent Academy

Senior expert Tractebel / Syngenia

 

Praktische informatie

  • Datum: 13 mei, van 9u tot 12u.
  • 3 modules, totaal 3 uur met 2 pauzes van 10 minuten.
  • Prijs: 190 euro (excl btw). De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent-Academy de kmo-portefeuille (Registratienummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel.
  • Deelnemers krijgen de nodige informatie om zich online aan te melden voor de start van de cursus.