A-FIRST - Hogere Cursus Brandpreventie – Module 2 : Passieve bescherming (2 dagen - dag 2/2)

A-first
Organisateur: 
A-first
Activité: 
Vorming
Date: 
Mardi 05/10/2021 - 09:00 à 16:30
Prix: 
255€/dag (exc.BTW) €
Lieu: 
IBIS Hotel
Villalaan 20
Aalst 9300
België
BE
Accessibilité: 
Iedereen
Groupe cible: 
Preventieadviseur veiligheid
Thèmes: 
brandveiligheid
Deze cursus, gegeven door experts in hun vakgebied, is bedoeld voor preventieadviseurs, verzekeraars, ambtenaren, experts, ontwerpbureaus, raadgevend ingenieurs, architecten, werfcoördinatoren, enz. Het is een essentiële aanvulling voor iedereen die werkzaam is in de brandpreventiesector. De Hogere Cursus kan gevolgd worden ofwel via een online videoconferentieplatform ofwel ter plaatse in het IBIS hotel te Aalst.

Module 2 – Passieve bescherming – 2 dagen – 28 september en 5 oktober 2021 (9u00 – 16u30)

Deze module is verdeeld over 2 dagen en richt zich op twee hoofdthema's gerelateerd aan passieve bescherming : enerzijds een analyse van de reactie en weerstand bij brand en anderzijds de instrumenten van passieve bescherming tegen brand.

Op de eerste dag (28 september), eerst bestuderen de deelnemers de verschillende passieve beschermingsmiddelen. Gedoceerd door sprekers van de "Passive Fire Protection Association", geeft deze cursus een overzicht van het wettelijke kader voor passieve brandbeveiliging alvorens in detail in te gaan op de verschillende passieve beschermingsmiddelen: compartimentering met scheidingswanden, branddeuren en roosters, ook brandwerend glas als dwarsbalken, pakkingen en kleppen.

Op de tweede dag (5 october), geeft het ISIB (het Fire Safety Institute) wetenschappelijk en technisch inzicht in de reactie en weerstand tegen brand van verschillende elementen en materialen door middel van analyses op basis van testresultaten.

 

Voor meer inlichtingen : training@afirst.be of 010/47 52 51